Leerwerkstraat

Het Cultureel Educatief Centrum is vanuit de Gemeente Amsterdam en diverse onderwijsinstellingen ontstaan. Door hun verhalen, enthousiasme, maar ook door nieuwe business-kansen, leerden we hoe de combinatie van educatie en ondernemers een aanjager is voor de toekomst van jonge mensen. Door meer kansen voor jonge mensen te creëren (stages, sollicitaties of ondernemerschap) zal het op korte en lange termijn voor iedereen energie, plezier, tijdwinst en geld opleveren. De samenwerkingen binnen het CEC zijn net zo gevarieerd als de culturen die in Amsterdam leven.  Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk jonge mensen naar een goede toekomst leiden.

In het CEC werken scholengemeenschappen, educatieve partijen, lokale ondernemers en andere initiatiefnemers samen om de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten. Onze missie is het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. In het CEC vinden jonge mensen nieuwe experimenteer, stage- en ondernemersmogelijkheden.

Eerste editie GLANS!

De eerste editie van GLANS!, de digitale glossy van ICS, is uit. De digitale glossy brengt verhalen over bijzondere projecten en samenwerkingen en geeft de medewerkers van ons schoonmaakbedrijf een gezicht. We laten zien dat we stralen!

Stage lopen in het CEC.

Bij ons loop je een stage waar je echt veel leert, dankzij de persoonlijke stagebegeleiding en het gezamenlijk vastgestelde stageprogramma. Door de open en informele werksfeer wordt het bovendien een leuke tijd, waarin je jouw talenten ontwikkelt door actief mee te werken met de collega’s bij ons op kantoor. In de regel duurt een stage vijf maanden, maar andere periodes of een combinatie met baan of studieactiviteiten zijn bespreekbaar. Als jij er maar op vooruit gaat!

CEC Amsterdam is een erkend leerbedrijf.

DAVE BAKKER

Hogeschool van Amsterdam
Bouwtechnische bedrijfskunde

‘Ik studeer Bouwtechnische Bedrijfskunde in leerjaar 4 aan de Hogeschool van Amsterdam. Op dit moment ben ik werkzaam in het CEC-gebouw en ben ik verantwoordelijk voor de flexibele verhuur en evenementen. Ik ben het aanspreekpunt en zet vervolgens de lijnen uit om het gebouw zo optimaal mogelijk te verhuren, waarbij sociale en educatieve aspecten centraal staan. In deze tussenperiode, voordat ik afstudeer, doe ik enorm veel werkervaring op welke ik met afstuderen kan meenemen. ‘

LENNARD KORREL

Hogeschool van Amsterdam
Bouwtechnische Bedrijfskunde, afstudeerproject

Tijdens mijn afstudeerstage ben ik nauw betrokken geraakt bij CEC Amsterdam. In dit half jaar heb ik veel geleerd en mij op veel aspecten kunnen ontwikkelen. Na het succesvol afronden van mijn afstudeerproject is mij een vaste baan aangeboden. Inmiddels ben ik hier alweer ruim een jaar met veel plezier werkzaam.

JERRY HERBEN

Hogeschool van Amsterdam
Built environment: Assetmanagement

Ik zit in het derde leerjaar van de opleiding Built Environment: Assetmanagement aan de hogeschool van Amsterdam. Momenteel loop ik stage bij Emerald in het CEC gebouw. Het is een drukke periode voor het CEC met veel veranderingen en verbouwingen. Hierdoor komt er van alles op mijn pad, waardoor ik enorm veel leer over de verschillende aspecten waar het CEC dagelijks mee te maken heeft. Ik heb al veel geleerd over de bouwtechnische kant van het CEC, over de verhuur en het facility management. En ik weet zeker dat ik hier van alle aspecten nog veel kan opsteken!