OSCAM

Het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) is een culturele trekpleister gevestigd in het CEC. Het museum werd geopend ter gelegenheid van 50 jaar Bijlmer om de culturele diversiteit en rijkheid van het Stadsdeel uit te lichten. Initiatiefnemers zijn Stadsdeel Zuidoost en curator Marian Duff, die vanuit haar bedrijf MAFB het concept ontwikkelde voor OSCAM. Het museum heeft een sterk maatschappelijke insteek waar het talent in de Bijlmer kennis kan maken met gerenommeerde kunstenaars en waar, door het tonen van hoogwaardige kunst, het culturele klimaat in de Bijlmer aantrekt.

NOW.

OSCAM x Top Notch @ N8

OSCAM sluit Bijlmer 50 jaar af met een tentoonstelling mede gecureerd door Kees de Koning, oprichter van Top Notch. Dit platenlabel, sinds 1995 bekend als hiphop-label, werkt met een breed scala aan artiesten. Tegenwoordig geeft het label naast hiphop-tracks ook complicaties, boeken, soundtracks en dergelijke uit. Top Notch werkt met diverse artiesten samen die opgroeiden in de Bijlmer of nog altijd actief zijn in de buurt.

Marian Duff heeft Kees de Koning uitgenodigd om samen met haar een muziektentoonstelling te maken. De tentoonstelling neemt bezoekers mee door de persoonlijke geschiedenis van SBMG, Mocro Maniac, Latifah, Rotjoch en Akwasi. Welke visie schuilt er achter hun muziek en ondernemerschap? En ook: Hoe heeft opgroeien in de Bijlmer uitgepakt? Parallel aan de tentoonstelling loopt een samenwerking met jongeren van Stichting Jongeren Die het Kunnen (JDK). Deze jongeren worden voorafgaand aan de tentoonstelling ‘opgeleid’ tot museum hosts in OSCAM in samenwerking met het Amsterdam Museum en worden in de 2 maanden dat de tentoonstelling loopt ook ingezet als museum hosts.

 

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 10.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 12:00 uur – 17:00 uur
De toegang is gratis