Nieuws.

CEC Meets, coming soon!

In de plint op de begane grond zijn 4 hoogwaardige vergaderruimten en een break out ruimte gerealiseerd. Reserveren is super simpel via de vernieuwde website. 

Meer informatie of nieuwsgierig? Houd de sociale media van CEC Meets in de gaten!

Amsterdam Portraits van Bastiaan Woudt in het CEC

Bastiaan Woudt hangt met Amsterdam Portraits in het Atrium van het CEC-gebouw. Komt u ook kijken? Dat kan elke werkdag! 

Welkomstborrel Master Cleaners geslaagd

Begin van het nieuwe jaar is Master Cleaners gestart met de schoonmaak in het CEC-gebouw. Wij zien een goede vooruitgang in de schoonbeleving van het CEC, waar wij erg tevreden over zijn. 

 

Hervatting herstraten Atrium

Na een warme zomer- en bouwvakvakantie zijn de werknemers van Van Raaijen weer gestart met de bestrating. Nu wordt het Atrium onder handen genomen en zal dit er weer strak in komen te liggen. 

The Passion x CEC Amsterdam

Het CEC Amsterdam heeft tijdens de achtste editie van The Passion een belangrijke rol gespeeld. In de ochtend heeft de KRO-NCRV voor haar leden een rondleiding gegeven in het Atrium  ter ere van Bijlmer 50 jaar. In de avond verzamelde alle processielopers en de kruisdragers zich in het gebouw. Voor de aftermovie met sfeerimpressies verwijzen wij u graag naar de startpagina van de website.

Pieter Boersma in het Atrium

Na de eerste stedenbouwkundige tentoonstelling van onder andere Peter Dautzenberg, zijn de panelen van de Gemeente Amsterdam nu voorzien van werk van Pieter Boermsa. Deze zijn doordeweeks (09.00 – 18.00 uur) en in het weekend (12.00 – 17.00 uur) te bezichtigingen. 

Samenwerking FFC Bijlmer & Kids Academy

Sinds een aantal weken is ons kickboksduo van FFC Bijlmer een samenwerking aangegaan met de buitenschoolse opvang kinderen van Kids Academy. Elke donderdagmiddag wordt er fanatiek getraind in de gymzaal van het CEC om zo de jonge kinderen discipline, motivatie en conditie bij te brengen op een speelse manier.

Herdenking Bijlmer vliegramp 25 jaar

25 Jaar geleden boorde een vliegtuig van El Al in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Bij dit ongeluk verloren 43 mensen het leven, onder wie de drie bemanningsleden van het vliegtuig. Onder het gezang van het Maranatha mannenkoor begon de herdenking om 17.00 uur, waarna diverse betrokkenen hen speech gaven. Locoburgemeester Kajsa Ollongren en staatsecretaris Sharon Dijksma onder andere.

Om de gehele herdenking terug te kijken, verwijzen wij u graag naar de
website van de NPO.

Opening Join the Pipe tappunt

In Afrika blijft schoon drinkwater een hekelpunt. Hiervoor heeft Join the Pipe een grootschalig drinkwaterproject opgezet, waarbij voor elk tappunt in de wereld er ook eentje wordt geplaatst in een ontwikkelingsland.

Het CEC Amsterdam heeft dit samen met Join the Pipe opgepakt in Tanzania om in het CEC gebouw een tappunt te plaatsen. Daarnaast zijn er 1.000 Bogo-Bottles aangeschaft en voor elk flesje dat het CEC heeft gekocht, gaat er één naar Tanzania.

Dinsdag 5 september, met de start van alle scholen, is dit tappunt van Join the Pipe feestelijk geopend. Na een korte introductie aan de huurders over Join the Pipe en de reden achter het plaatsen, ontving iedereen een Bogo-Bottle met het CEC logo erop, zodat zij elke dag water kunnen tappen.

Zo draagt ook het CEC Amsterdam bij aan minder plastic en vervuiling in de wereld, iedereen blij!

Neem ook even een kijkje op de website van Join the Pipe:

BHV-training in het CEC

Een groep CEC-gebruikers hebben de BHV (Bedrijfshulpverlener) cursus met succes afgerond in het CEC. Het verlenen van eerste hulp, de aanpak bij brand en vervolgens het ontruimingsplan werden flink geoefend, en met succes!

Samuel Lee ontvangt koninklijke onderscheiding

Pastor, president en huurder van Foundation Academy of Amsterdam, Samuel Lee, is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Van harte gefeliciteerd Samuel en wij zijn vereerd om jou al zo lang in het CEC te hebben!

Immanuel ondertekend contract bij Master Cleaners

Immanuel, leerling van het Orion College heeft een contract getekend bij schoonmaakbedrijf Master Cleaners en gaat onder de hoede van aanvoerder Besim zijn werkzaamheden voortzetten na afronding van zijn stage. Van harte gefeliciteerd Immanuel en veel succes toegewenst!

Master Security in het CEC

Wist u dat Master Security de dagelijkse surveillance van het CEC-gebouw op zich neemt?. 

Welkomstborrel Master Cleaners geslaagd

High Tea of High Wine organiseren? Dat kan vanaf heden in het CEC Meets. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@cec-meets.nl. Tot snel!

Interne verhuizing ROC Educatie en Inburgering

Het ROC Educatie en Inburgering is van vleugel gewisseld. Waar zich eerst de flexibele verhuurbare ruimten bevonden, bevinden zich nu gerenoveerde lokalen voor het ROC Educatie en Inburgering. 

Werk Pieter Boersma wordt verlengd in het Atrium!

Door verschillende werkzaamheden in het Atrium wordt de expositie van Pieter Boersma verlengd. De definitieve einddatum is nog niet bekend, maar de tentoonstelling in zeker tot eind augustus nog te bezichtigen. 

Bruggen Bouwen in Zuidoost wederom een succes!

De derde editie van Bruggen Bouwen in Zuidoost, georganiseerd door Stichting Jongeren Die het Kunnen is wederom een succes geweest. Spelenderwijs hebben de leerlingen van diverse scholen kennis gemaakt met onder andere de Politie en Defensie. Ook workshops voor moeilijkere onderwerpen zijn tijdens dit evenement ter sprake gekomen. De aftermovie van dit mooie evenement vindt u op de startpagina van het CEC. 

Vivendi Dance Collective

9 December was het weer zo ver, en hoe! De laatste Plug&Play editie was een groot succes en graag verwijzen wij jullie door naar de foto’s & video’s pagina om de foto’s en filmpjes te kijken om de sfeer te proeven!

 

ROC Veiligheid & Trigion B.V.

Vanaf week 36 verwelkomt het CEC Amsterdam de stagiaires van ROC Veiligheid. Zij zullen samen met Trigion de dagelijkse surveillance in het CEC gebouw uitvoeren in de vorm van een stage.

Namens het CEC wensen wij de studenten een leerzame tijd.

ROC Veiligheid en Vakmanschap

Vanaf week 37 verwelkomen wij ook de jongens en meiden van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aan het ROC van Amsterdam.

ROC Fraijlemaborg heeft zoveel aanmeldingen gekregen dat het CEC deze overcapaciteit heeft opgenomen om ook deze ambitieuze studenten een leerplek te geven.

Bevrijdingslunch

Het 4/5 mei Comité Zuidoost heeft in samenwerking met ProFor, het Orion College en het CEC Amsterdam een bevrijdingslunch georganiseerd.

De door het Orion College bereidde lunch werd na de Madorolezing genuttigd. Tijdens de lezing stond verzetsheld Boy Ecury centraal die zich inzette voor de vrijheid tijdens de tweede wereldoorlog.

Bruggen Bouwen met St. Jongeren Die het Kunnen

Stichting Jongeren Die het Kunnen heeft het sport-buurtevenement ‘Bruggen Bouwen’ in het CEC Amsterdam georganiseerd. Hierbij vierden wij op deze dag ons 5 jarig jubileum. Het evenement werd door middel van een energieke warming-up geopend door ambassadeur Remy Bonjasky!

Verschillende scholen namen deel aan het evenement, waaronder: Orion College (locaties: zuidoost, zuid en noord), basisschool de Crescendo en de Gerhardschool. Op deze dag waren er ongeveer 400 leerlingen, docenten en begeleiders aanwezigen.

'CEC maakt Amsterdam Mokum'

Met de campagne “Ontdek alles wat Amsterdam Mokum maakt” maakt Amsterdam&Partners met de gemeente een start om culturele instellingen en lokale ondernemers te helpen de stad weer op te starten, met in achtneming van de Coronamaatregelen.

Meer informatie? Kijk op www.iamsterdam.nl

Succesvolle AMFI Triptiek show!

De uitvoering van AMFI Triptiek was een groot succes! Ondanks de kou, was men onder de indruk van het werk wat de studenten in een kort tijdsbestek hadden gecreërd. Benieuwd naar hoe dit evenement is verlopen? Kijk op de foto’s en video’s pagina naar de aftermovie!

Basic Fit geopend in het CEC!

Basic Fit is geopend in het CEC-gebouw! Meer informatie volgt snel via onze hoofdpagina en kijk voor meer informatie op de website van Basic Fit.

Inzamelactie Leerorkest en NPO Radio 4 een groot succes!

Het Leerorkest heeft in samenwerking met NPO Radio 4 een bedrag van €31.787,- opgehaald voor het instrumentendepot! Met een spectaculair optreden hebben kinderen uit de Bijlmer het verhaal over de Bijlmer verteld in een stuk van Patrick Meershoek ‘De Nachtegaal van de Bijlmer’. Voor meer beeldmateriaal verwijzen wij u graag naar het kopje ‘Foto’s en video’s’. 

Klik op de afbeelding hierboven voor het artikel van AT5. 

OBA Hotspot in het CEC

De OBA wil met alle partijen in het CEC intensief gaan samenwerken om leerwerkplaatsen te creëren om de jongeren uit de Bijlmer het ondernemerschap en werkervaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de techieken uit de hedendaagse parktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het 3D-printen.

Leer- werkstraat ICS en Orion College werpt zijn vruchten af

De succesvolle start van de leer- werkstraat tussen ICS en het Orion College afgelopen schooljaar heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn maar liefst 4 leerlingen in dienst getreden bij het schoonmaakbedrijf!

Het CEC wenst deze leerlingen veel succes!

Partnership ZuidoostPartners en CEC Amsterdam

Vanaf heden vind er een samenwerking plaats tussen ZuidoostPartners en het CEC Amsterdam. Op deze manier kan er een grotere doelgroep worden bereikt voor evenementen.

U vindt alle evenementen tevens op de website van ZuidoostPartners. Klik op onderstaande knop voor een directe link naar hun website.

Bodo Kupat Festival en inzegening Smeltkroes 2.0

Samen met de inzegening van de nieuwe vestiging van de Smeltkroes, heeft de eerste editie van het Bodo Kupat festival plaatsgevonden in het CEC-gebouw. Tijdens dit festival konden de bezoekers kennis maken met de Javaanse traditie. De verschillende programmaonderdelen werden toegelicht door Noraly Beyer.

 

Kenmerkend voor Bodo Kupat is het maken van de Kupat van Janur. Dit is een jong blad van de kokosboom gevuld met gekookt rijst. Bij deze traditionele viering horen diverse currygerechten, zoals jangan gori en sajoer lodeh.

 

Bodo Kupat op Vimeo:
http://vimeo.com/225000799

Kickboksschool FFC Bijlmer LGT

Kickboksschool FFC Bijlmer LGT haar deuren in het CEC gebouw geopend.

Iedere doordeweekse avond kan er worden getraind onder bezielende leiding van Leandro Tam en Robert Westmaas, beiden afkomstig vanuit het Fighting Factory nest van de legendarische toptrainer Lucien Carbin.

Op de maandagen, woensdagen en vrijdagen worden tevens tijdig gratis lessen gegeven aan de jeugd.

Voor aanmeldingen kunt u contact op nemen met
rwestmaas.ffcbijlmer@gmail.com 

Leerwerkstraat schoonmaak en Orion weer gestart

De leerwerkstraat tussen het schoonmaakbedrijf en de leerlingen van het Orion College Zuidoost is weer gestart!

Na de geslaagde samenwerking tussen het voormalige schoonmaakbedrijf en het Orion kunnen de leerlingen, onder begeleiding van Besim en meester Willem, weer praktijkervaring opbouw in en rondom het CEC-gebouw.

Wij wensen de leerlingen succes en veel plezier toe!

CEC Meets geopend!

Wilt u een heerlijke cappucino? Een rustige werkplek voor een dag? Of een vergadering? Komt u dan gerust binnen bij het nieuw geopend CEC Meets in de kop van het CEC-gebouw, gelegen aan de Bijlmerdreef 1289 te Amsterdam. Voor meer informatie kunt u klikken op bovenstaande afbeelding.

Bebouwing onderdoorgang

In de onderdoorgang naast de Patio wordt momenteel druk gesloopt en gebouwd. Dit zal u niet ontgaan zijn. De bouwwerkzaamheden vinden plaats tot eind december en mocht u hierover vragen hebben, komt u dan gerust langs bij de receptie.

Top Notch x St. Jongeren Die het Kunnen

“Top Notch en JDK delen dezelfde visie op het gebied van kansen bieden en talentontwikkeling”, aldus oprichter van stichting Jongeren Die het Kunnen Virgil Tevreden.

Top Notch ondersteunt de stichting Jongeren Die Het Kunnen en organiseerde in het voorjaar een aantal rapworkshops. Gaetan van de Sande (Bravoure Music, Gaétan Consultancy), Litciano Horb (4SHOBANGERS), Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap, Herman Brood Academie) en Twan van Steenhoven gingen aan de slag met een groep jongeren en kregen les van Latifah, ValsBezig, I Am Aisha & Winne.

Wederom groot aantal studenten afgestudeerd aan de Foundation Academy of Amsterdam

Dr. Samuel Lee overhandigt wederom een groot aantal diploma’s voor de studenten aan de Foundation Academy of Amsterdam. 

Eerste kampioen vanuit FFC Bijlmer!

De eerste grote prijs voor FFC Bijlmer is binnen. Talent Gordon Kalaykhan is in de gewichtsklasse tot 63,5 kg. Europees Kampioen geworden. Een enorm mooie prestatie van onze kickboxschool en op naar de volgende! 

Gratis jeugdlessen bij FFC Bijlmer mede mogelijk gemaakt door het CEC

De mannen van FFC Bijlmer geven elke maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur gratis lessen aan de jeugd van 7 tot 18 jaar.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de Facebookpagina van deze sportieve heren!

Opening Smeltkroes 2.0

Na een welverdiende vakantie van de Smeltkroes delegatie is de Smeltkroes 2.0 nu officieel weer geopend!

Iedereen is van harte welkom om het nieuwe restaurant te bekijken en om natuurlijk de heerlijke gerechten weer te bestellen!

Vivendi Dance Collective, Salsadansschool

De eerste editie van de “Plug&Play Salsa Social” in het CEC gebouw is een feit.

Het idee achter dit salsa feest is, “Be your own DJ”. Iedereen die binnenkomt kan zich inschrijven en zo op deze manier 15 minuten DJ zijn… gewoon inpluggen en GO!

Nieuwjaarsreceptie CEC

Het was weer zover; huurders, bestuurders, omwonende en belanghebbenden van het CEC het glas op het nieuwe jaar.