Nieuws.

Bastiaan Woudt Amsterdam Portraits te bezichtigen in het CEC Café

Afgelopen jaar heeft Bastiaan Woudt diverse Amsterdammers geportreteerd voor zijn serie Amsterdam Portraits. Enkele werken, met werknemers uit het CEC, zijn te bewoneren in het CEC Café. Kom u ook?

Erik Kessels in Atrium

Sinds begin 2018 hangt Bastiaan Woudt met 12 portretten in het Atrium van het CEC-gebouw. Vanaf het schooljaar 2019-2020 zullen de werken worden verwisseld met kunststukken van Erik Kessels ‘in almost every picture’

Amsterdam Portraits by Bastiaan Woudt

Bastiaan Woudt heeft een succesvolle dag gehad voor het CEC-gebouw met zijn reizende fotostudio voor Amsterdam Portraits. Wilt u ook geportreteerd worden? Houdt u dan onze website in de gaten!

Welkomstborrel Master Cleaners geslaagd

Begin van het nieuwe jaar is Master Cleaners gestart met de schoonmaak in het CEC-gebouw. Wij zien een goede vooruitgang in de schoonbeleving van het CEC, waar wij erg tevreden over zijn. 

 

Hervatting herstraten Atrium

Na een warme zomer- en bouwvakvakantie zijn de werknemers van Van Raaijen weer gestart met de bestrating. Nu wordt het Atrium onder handen genomen en zal dit er weer strak in komen te liggen. 

The Passion 2018 x CEC Amsterdam

Het CEC Amsterdam heeft tijdens de achtste editie van The Passion een belangrijke rol gespeeld. In de ochtend heeft de KRO-NCRV voor haar leden een rondleiding gegeven in het Atrium  ter ere van Bijlmer 50 jaar. In de avond verzamelde alle processielopers en de kruisdragers zich in het gebouw. Voor de aftermovie met sfeerimpressies verwijzen wij u graag naar de startpagina van de website.

Pieter Boersma in het Atrium

Na de eerste stedenbouwkundige tentoonstelling van onder andere Peter Dautzenberg, zijn de panelen van de Gemeente Amsterdam nu voorzien van werk van Pieter Boermsa. Deze zijn doordeweeks (09.00 – 18.00 uur) en in het weekend (12.00 – 17.00 uur) te bezichtigingen. 

Samenwerking FFC Bijlmer & Kids Academy

Sinds een aantal weken is ons kickboksduo van FFC Bijlmer een samenwerking aangegaan met de buitenschoolse opvang kinderen van Kids Academy. Elke donderdagmiddag wordt er fanatiek getraind in de gymzaal van het CEC om zo de jonge kinderen discipline, motivatie en conditie bij te brengen op een speelse manier.

Herdenking Bijlmer vliegramp 25 jaar

25 Jaar geleden boorde een vliegtuig van El Al in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg. Bij dit ongeluk verloren 43 mensen het leven, onder wie de drie bemanningsleden van het vliegtuig. Onder het gezang van het Maranatha mannenkoor begon de herdenking om 17.00 uur, waarna diverse betrokkenen hen speech gaven. Locoburgemeester Kajsa Ollongren en staatsecretaris Sharon Dijksma onder andere.

Om de gehele herdenking terug te kijken, verwijzen wij u graag naar de
website van de NPO.

Opening Join the Pipe tappunt

In Afrika blijft schoon drinkwater een hekelpunt. Hiervoor heeft Join the Pipe een grootschalig drinkwaterproject opgezet, waarbij voor elk tappunt in de wereld er ook eentje wordt geplaatst in een ontwikkelingsland.

Het CEC Amsterdam heeft dit samen met Join the Pipe opgepakt in Tanzania om in het CEC gebouw een tappunt te plaatsen. Daarnaast zijn er 1.000 Bogo-Bottles aangeschaft en voor elk flesje dat het CEC heeft gekocht, gaat er één naar Tanzania.

Dinsdag 5 september, met de start van alle scholen, is dit tappunt van Join the Pipe feestelijk geopend. Na een korte introductie aan de huurders over Join the Pipe en de reden achter het plaatsen, ontving iedereen een Bogo-Bottle met het CEC logo erop, zodat zij elke dag water kunnen tappen.

Zo draagt ook het CEC Amsterdam bij aan minder plastic en vervuiling in de wereld, iedereen blij!

Neem ook even een kijkje op de website van Join the Pipe:

BHV-training in het CEC

Op 7 juli 2017 jongstleden heeft een groep CEC-gebruikers de BHV (Bedrijfshulpverlener) cursus met succes afgerond in het CEC Amsterdam. Het verlenen van eerste hulp, de aanpak bij brand en vervolgens het ontruimingsplan werden flink geoefend, en met succes!

Asante Cultural Day in het CEC

Zaterdag 3 juni 2017 heeft in het CEC-gebouw jaarlijks terugkerende evenement Asante Cultural Dag plaatsgevonden, waarbij bezoekers kennis konden maken met de Ghanese Asanti cultuur. Tijdens dit evenement, waarbij verschillende hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren, zoals een afvaardiging van de Asanti koning O”Tofu, hebben diverse sub koning en koninginnen uit Ghana en Nederland de eed afgelegd.

Opening Patricks Catering

Vanaf 1 mei 2017 is Patricks Catering weer open en kunt u genieten van broodje Patricks of een Patsalon!

Patricks Catering verzorgt in de zomer uw gehele Surinaamse BBQ, bestaande uit hapjes, drankjes welke worden geserveerd door de bediening in Surinaamse kledij. Voor een reservering of meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met:

info@patrickscatering.nl

Start Master Security

Vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 is Master Security gestart met de dagelijkse surveillance van het CEC-gebouw. Wij wensen hun succes!

Welkomstborrel Master Cleaners geslaagd

High Tea of High Wine organiseren? Dat kan vanaf heden in het CEC Café. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@cec-cafe.nl. Tot snel!

 

Interne verhuizing ROC Educatie en Inburgering

Het ROC Educatie en Inburgering is van vleugel gewisseld. Waar zich eerst de flexibele verhuurbare ruimten bevonden, bevinden zich nu gerenoveerde lokalen voor het ROC Educatie en Inburgering. 

Werk Pieter Boersma wordt verlengd in het Atrium!

Door verschillende werkzaamheden in het Atrium wordt de expositie van Pieter Boersma verlengd. De definitieve einddatum is nog niet bekend, maar de tentoonstelling in zeker tot eind augustus nog te bezichtigen. 

Bruggen Bouwen in Zuidoost wederom een succes!

De derde editie van Bruggen Bouwen in Zuidoost, georganiseerd door Stichting Jongeren Die het Kunnen is wederom een succes geweest. Spelenderwijs hebben de leerlingen van diverse scholen kennis gemaakt met onder andere de Politie en Defensie. Ook workshops voor moeilijkere onderwerpen zijn tijdens dit evenement ter sprake gekomen. De aftermovie van dit mooie evenement vindt u op de startpagina van het CEC. 

Kick-off Bijlmer 50 jaar

In het kader van Bijlmer 50 jaar heeft de Gemeente Amsterdam in samenwerking met MAFB een tijdelijk museam geopend in het CEC. In het Atrium zal een stedenbouwkundige expositie te zien zijn, waarbij inwoners uit de Bijlmer centraal staan.

Beide tentoonstellingen zijn tot 8 januari 2018 te zien, dus kom gezellig langs!

Vivendi Dance Collective

9 December was het weer zo ver, en hoe! De laatste Plug&Play editie was een groot succes en graag verwijzen wij jullie door naar de foto’s & video’s pagina om de foto’s en filmpjes te kijken om de sfeer te proeven!

 

ROC Veiligheid & Trigion B.V.

Vanaf week 36 verwelkomt het CEC Amsterdam de stagiaires van ROC Veiligheid. Zij zullen samen met Trigion de dagelijkse surveillance in het CEC gebouw uitvoeren in de vorm van een stage.

Namens het CEC wensen wij de studenten een leerzame tijd.

ROC Veiligheid en Vakmanschap

Vanaf week 37 verwelkomen wij ook de jongens en meiden van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap aan het ROC van Amsterdam.

ROC Fraijlemaborg heeft zoveel aanmeldingen gekregen dat het CEC deze overcapaciteit heeft opgenomen om ook deze ambitieuze studenten een leerplek te geven.

Bevrijdingslunch 2017

Op 5 mei 2017 heeft het 4/5 mei Comité Zuidoost in samenwerking met ProFor, het Orion College en het CEC Amsterdam een bevrijdingslunch georganiseert.

De door het Orion College bereidde lunch werd na de Madorolezing genuttigd. Tijdens de lezing stond verzetsheld Boy Ecury centraal die zich inzette voor de vrijheid tijdens de tweede wereldoorlog.

Leer – werktraject in het CEC: samenwerking ICS/Orion
leerlingen

Sinds begin 2017 voert schoonmaakbedrijf ICS tezamen met 14 leerlingen van het Orion College de schoonmaak uit in het CEC gebouw.

In het CEC-gebouw staat onderwijs, cultuur en werkgelegenheid centraal, waarbij onderwijs en bedrijfsleven elkaar laagdrempelig ontmoeten.  ICS ziet het als haar maatschappelijk taak om zich in te zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarom worden in nauwe samenwerking met het Orion college de leerlingen in het CEC gebouw zowel in theorie als in de praktijk opgeleid voor het beroep van schoonmaker, waarbij ICS de geslaagde leerlingen een sollicitatie garantie biedt. Op deze manier worden de leerlingen klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Expostitie Carla Kranendonk

Op donderdag 17 januari 2017 opent Stadsdeelvoorzitter Muriël Dagliesh  de schilderijen- tentoonstelling OSO SMA van Carla Kranendonk.

Carla Kranendonk (Steggerda, 1961) schildert monumentale portretten van zwarte vrouwen die kunnen worden beschouwd als een hommage aan dé zwarte vrouw. Carla Kranendonk reist geregeld naar haar familie in Suriname en Senegal en komt dan terug met genoeg inspiratie voor nieuwe beelden vol symbolen en betekenissen.

De kunstenares werd opgeleid aan de Kunstacademie in Kampen en de Rijksacademie voor Beeldende kunsten in Amsterdam. In 2005 ontving zij de Black Magic Woman Award, een bijzondere eer voor een blanke westerse vrouw. Ze woont en werkt in Amsterdam. De tentoonstelling is tot zomer te bewonderen in het Atrium van CEC gebouw.

 

Aftermovie AMFI Triptiek online

AMFI Triptiek 2019 was een groot succes! Ondanks de kou, was men onder de indruk van het werk wat de studenten in een kort tijdsbestek hadden gecreerd. een enorme eer om te mogen faciliteren als CEC. Benieuwd naar hoe dit evenement is verlopen? Kijk op de foto’s en video’s pagina naar de aftermovie!

Basic Fit geopend in het CEC!

Basic Fit is geopend in het CEC-gebouw! Meer informatie volgt snel via onze hoofdpagina en kijk voor meer informatie op de website van Basic Fit.

Inzamelactie Leerorkest en NPO Radio 4 een groot succes!

Het Leerorkest heeft in samenwerking met NPO Radio 4 een bedrag van €31.787,- opgehaald voor het instrumentendepot! Met een spectaculair optreden hebben kinderen uit de Bijlmer het verhaal over de Bijlmer verteld in een stuk van Patrick Meershoek ‘De Nachtegaal van de Bijlmer’. Voor meer beeldmateriaal verwijzen wij u graag naar het kopje ‘Foto’s en video’s’. 

Klik op de afbeelding hierboven voor het artikel van AT5. 

OBA Hotspot in het CEC

OBA gaat vanaf januari 2018 een leer/werkbibliotheek openen in het CEC.

De OBA wil met alle partijen in het CEC intensief gaan samenwerken om leerwerkplaatsen te creëren om de jongeren uit de Bijlmer het ondernemerschap en werkervaring te laten opdoen en kennis te laten maken met de techieken uit de hedendaagse parktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het 3D-printen.

Leer- werkstraat ICS en Orion College werpt zijn vruchten af

De succesvolle start van de leer- werkstraat tussen ICS en het Orion College afgelopen schooljaar heeft zijn vruchten afgeworpen. Er zijn maar liefst 4 leerlingen in dienst getreden bij het schoonmaakbedrijf!

Het CEC wenst deze leerlingen veel succes!

Partnership ZuidoostPartners en CEC Amsterdam

Vanaf heden vind er een samenwerking plaats tussen ZuidoostPartners en het CEC Amsterdam. Op deze manier kan er een grotere doelgroep worden bereikt voor evenementen.

U vindt alle evenementen tevens op de website van ZuidoostPartners. Klik op onderstaande knop voor een directe link naar hun website.

Bodo Kupat Festival en inzegening Smeltkroes 2.0

Op zaterdag 8 juli 2017 vond, na de inzegening van de nieuwe vestiging van de Smeltkroes, de eerste editie van het Bodo Kupat festival plaats in het CEC-gebouw. Tijdens dit festival konden de bezoekers kennis maken met de Javaanse traditie. De verschillende programmaonderdelen werden toegelicht door Noraly Beyer.

Kenmerkend voor Bodo Kupat is het maken van de Kupat van Janur. Dit is een jong blad van de kokosboom gevuld met gekookt rijst. Bij deze traditionele viering horen diverse currygerechten, zoals jangan gori en sajoer lodeh.

Bodo Kupat 2017 op Vimeo:
http://vimeo.com/225000799

Kickboksschool FFC Bijlmer LGT

Op 1 mei 2017 heeft Kickboksschool FFC Bijlmer LGT haar deuren in het CEC gebouw geopend.

Iedere doordeweekse avond kan er worden getraind onder bezielende leiding van Leandro Tam en Robert Westmaas, beiden afkomstig vanuit het Fighting Factory nest van de legendarische toptrainer Lucien Carbin.

Op de maandagen, woensdagen en vrijdagen worden tevens tijdig gratis lessen gegeven aan de jeugd.

Voor aanmeldingen kunt u contact op nemen met
rwestmaas.ffcbijlmer@gmail.com 

Nieuwjaarsreceptie CEC 2017

Op 17 januari was het weer zover; huurders, bestuurders, omwonende en belanghebbenden van het CEC het glas op het nieuwe jaar.

 

Vivendi Dance Collective, Salsadansschool

Vrijdag 24 maart 2017 was de eerste editie van de “Plug&Play Salsa Social” in het CEC gebouw.

Het idee achter dit salsa feest is, “Be your own DJ”. Iedereen die binnenkomt kan zich inschrijven en zo op deze manier 15 minuten DJ zijn… gewoon inpluggen en GO!

Miguel & Rianne van Vivendi Dance Collective zijn 2 Salsa Dansers/Docenten die al geruime tijd bezig zijn in de salsa scene.

Middels dit feest hebben zij gezorgd voor sfeer, passie en gezelligheid en dit was voelbaar in het gehele CEC gebouw! Reden genoeg om in de nabije toekomst meerdere edities te organiseren.

Leerwerkstraat schoonmaak en Orion weer gestart

De leerwerkstraat tussen het schoonmaakbedrijf en de leerlingen van het Orion College Zuidoost is weer gestart! 

Na de geslaagde samenwerking tussen het voormalige schoonmaakbedrijf en het Orion kunnen de leerlingen, onder begeleiding van Besim en meester Willem, weer praktijkervaring opbouw in en rondom het CEC-gebouw.

Wij wensen de leerlingen succes en veel plezier toe!

CEC Café geopend!

Wilt u een heerlijke cappucino? Een rustige werkplek voor een dag? Of een vergadering? Komt u dan gerust binnen bij het nieuw geopend CEC Café in de kop van het CEC-gebouw, gelegen aan de Bijlmerdreef 1289 te Amsterdam. Voor meer informatie kunt u klikken op bovenstaande afbeelding.

Bebouwing onderdoorgang

In de onderdoorgang naast de Patio wordt momenteel druk gesloopt en gebouwd. Dit zal u niet ontgaan zijn. De bouwwerkzaamheden vinden plaats tot eind december en mocht u hierover vragen hebben, komt u dan gerust langs bij de receptie. 

Top Notch x St. Jongeren Die het Kunnen

“Top Notch en JDK delen dezelfde visie op het gebied van kansen bieden en talentontwikkeling”, aldus oprichter van stichting Jongeren Die het Kunnen Virgil Tevreden.

Top Notch ondersteunt de stichting Jongeren Die Het Kunnen en organiseerde in het voorjaar een aantal rapworkshops. Gaetan van de Sande (Bravoure Music, Gaétan Consultancy), Litciano Horb (4SHOBANGERS), Thomas Waterreus (Boef en de Gelogeerde Aap, Herman Brood Academie) en Twan van Steenhoven gingen aan de slag met een groep jongeren en kregen les van Latifah, ValsBezig, I Am Aisha & Winne.

Wederom groot aantal studenten afgestudeerd aan de Foundation Academy of Amsterdam

Dr. Samuel Lee overhandigt wederom een groot aantal diploma’s voor de studenten aan de Foundation Academy of Amsterdam. 

Eerste kampioen vanuit FFC Bijlmer!

De eerste grote prijs voor FFC Bijlmer is binnen. Talent Gordon Kalaykhan is in de gewichtsklasse tot 63,5 kg. Europees Kampioen geworden. Een enorm mooie prestatie van onze kickboxschool en op naar de volgende! 

Gratis jeugdlessen bij FFC Bijlmer mede mogelijk gemaakt door het CEC

De mannen van FFC Bijlmer geven elke maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur gratis lessen aan de jeugd van 7 tot 18 jaar.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de Facebookpagina van deze sportieve heren!

Het eerste feest in de Grote Zaal!

Op 21 oktober 2017 is de Grote Zaal, na een verbouwing, voor het eerst in gebruik genomen voor een Asanteman feest.

Wilt u deze zaal ook huren, neem dan gerust even contact met ons op via info@cec-amsterdam.nl

Opening Smeltkroes 2.0

Na een welverdiende vakantie van de Smeltkroes delegatie is de Smeltkroes 2.0 nu officieel weer geopend!

Iedereen is van harte welkom om het nieuwe restaurant te bekijken en om natuurlijk de heerlijke gerechten weer te bestellen!

Orion eindfeest 2017

Om het schooljaar 2016-2017 feestelijk af te sluiten heeft het Stafbureau van het Orion College Ibiza naar de Bijlmer gebracht. Met een zwembad, palmbomen en surfplanken zat de sfeer er goed in.

De leraren en stafleden van de 9 vestigingen waren hierbij aanwezig om de afsluiting te vieren. Onder het genot van een hapje van de BBQ en een koud drankje werden herinneringen van het schooljaar naar boven gehaald.

De deelnemers van de Kika Sponsor fietstocht werden nogmaals naar voren gehaald onder een daverend applaus. Zij ontvingen uit de handen van Cor de Ruijter (bestuurder van het Orion College) een splinternieuwe racefiets als blijk van waardering voor hun enthousiaste inzet.

Bruggen Bouwen met St. Jongeren Die het Kunnen

Op 21 april 2017 organiseerde Stichting Jongeren Die het Kunnen het sport-buurtevenement ‘Bruggen Bouwen’ in het CEC Amsterdam. Hierbij vierden wij op deze dag ons 5 jarig jubileum. Het evenement werd door middel van een energieke warming-up geopend door ambassadeur Remy Bonjasky!

Verschillende scholen namen deel aan het evenement, waaronder: Orion College (locaties: zuidoost, zuid en noord), basisschool de Crescendo en de Gerhardschool. Op deze dag waren er ongeveer 400 leerlingen, docenten en begeleiders aanwezigen.

Door middel van verschillende (sport)activiteiten en workshops, zoals: kickboks, bootcamp, voetbal, dans, preventie roken, alchohol en sexualiteit, wilt de Stichting ‘Bruggen Bouwen’ tussen deze scholen en leerlingen.

Ook was de politie, defensie en ziekenhuispersoneel met ambulance aanwezig.

Verhuizing Padjak de Smeltkroes

De verbouwing van het nieuwe restaurant van de Smeltkroes is begonnen! Gelijk naast de bestaande vestiging wordt een nieuwe vestiging gebouwd die de familie van Rangen begin juli 2017 zal gaan betrekken als Smeltkroes 2.0.

Je bent van harte welkom op ons openingsfeest ‘Bodo Kupat’ welke op 8 juli 2017 plaatsvindt in het Atrium van het CEC-gebouw. Hierbij zal onder het genot van een hapje en een drankje met een Javaanse band uit Suriname een feestelijke opening worden gehouden.