Leerwerkstraat

Het Cultureel Educatief Centrum is vanuit de Gemeente Amsterdam en diverse onderwijsinstellingen ontstaan. Door hun verhalen, enthousiasme, maar ook door nieuwe business-kansen, leerden we hoe de combinatie van educatie en ondernemers een aanjager is voor de toekomst van jonge mensen. Door meer kansen voor jonge mensen te creëren (stages, sollicitaties of ondernemerschap) zal het op korte en lange termijn voor iedereen energie, plezier, tijdwinst en geld opleveren. De samenwerkingen binnen het CEC zijn net zo gevarieerd als de culturen die in Amsterdam leven.  Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk jonge mensen naar een goede toekomst leiden.

In het CEC werken scholengemeenschappen, educatieve partijen, lokale ondernemers en andere initiatiefnemers samen om de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten. Onze missie is het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. In het CEC vinden jonge mensen nieuwe experimenteer, stage- en ondernemersmogelijkheden.

Stage lopen in het CEC.

Bij ons loop je een stage waar je echt veel leert, dankzij de persoonlijke stagebegeleiding en het gezamenlijk vastgestelde stageprogramma. Door de open en informele werksfeer wordt het bovendien een leuke tijd, waarin je jouw talenten ontwikkelt door actief mee te werken met de collega’s bij ons op kantoor. In de regel duurt een stage vijf maanden, maar andere periodes of een combinatie met baan of studieactiviteiten zijn bespreekbaar. Als jij er maar op vooruit gaat!

CEC Amsterdam is een erkend leerbedrijf.

SVEN DE WIT

Hogeschool van Amsterdam
Built Environment, Assetmanagement

Ik ben weer terug bij Emerald in het Cultureel Educatief Centrum! Ditmaal voor het schrijven van mijn scriptie voor de opleiding Built Environment met als specialisatie Asset Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn scriptie ga ik onderzoeken welke nieuwe maatschappelijke vastgoedobjecten binnen (groot) Amsterdam aansluiten op het profiel van Emerald en eventueel kunnen worden toegevoegd aan de portefeuille. 

MILO JASPERS

InHolland
Leisure & Event Management

In het laatste jaar van mijn studie Leisure & Events management zal ik mij gaan focussen op ontwerpgericht afstuderen. Ik ga dit doen binnen het CEC-gebouw en zal mij gaan richten op de ontwikkeling, marketingcommunicatie, branding en positionering van het nieuwe meeting center, CEC-Meets. Mijn taak is om CEC-Meets maatschappelijk relevant te maken voor haar partners, gasten en omgeving. Ik zal mijn creativiteit en opgedane kennis gebruiken om tot een professioneel en relevant concept te komen. Ik kijk uit naar een toffe en voorspoedige samenwerking!

SAMEER RAZA

Orion College Zuidoost
Speciaal onderwijs

Mijn naam is Sameer Raza en zit op school bij het Orion College Zuidoost, gevestigd in het Cultureel Educatief Centrum. Sinds een jaar loop ik op de vrijdagen stage bij het CEC en help ik mee met de facilitaire zaken. Zo breng ik de post rond, zet ik koffie of help ik mee de vaatwasser in- en uitruimen. Ik wil later graag bij het CEC komen werken en vind het erg gezellig met mijn collega’s!