Leerwerkstraat

Het Cultureel Educatief Centrum is vanuit de Gemeente Amsterdam en diverse onderwijsinstellingen ontstaan. Door hun verhalen, enthousiasme, maar ook door nieuwe business-kansen, leerden we hoe de combinatie van educatie en ondernemers een aanjager is voor de toekomst van jonge mensen. Door meer kansen voor jonge mensen te creëren (stages, sollicitaties of ondernemerschap) zal het op korte en lange termijn voor iedereen energie, plezier, tijdwinst en geld opleveren. De samenwerkingen binnen het CEC zijn net zo gevarieerd als de culturen die in Amsterdam leven.  Iedereen heeft dezelfde passie, namelijk jonge mensen naar een goede toekomst leiden.

In het CEC werken scholengemeenschappen, educatieve partijen, lokale ondernemers en andere initiatiefnemers samen om de arbeidsmarkt en het onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten. Onze missie is het inzetten van jong talent naar een duurzaam levenspad. In het CEC vinden jonge mensen nieuwe experimenteer, stage- en ondernemersmogelijkheden.

Stage lopen in het CEC.

Bij ons loop je een stage waar je echt veel leert, dankzij de persoonlijke stagebegeleiding en het gezamenlijk vastgestelde stageprogramma. Door de open en informele werksfeer wordt het bovendien een leuke tijd, waarin je jouw talenten ontwikkelt door actief mee te werken met de collega’s bij ons op kantoor. In de regel duurt een stage vijf maanden, maar andere periodes of een combinatie met baan of studieactiviteiten zijn bespreekbaar. Als jij er maar op vooruit gaat!

CEC Amsterdam is een erkend leerbedrijf.

SVEN DE WIT

Hogeschool van Amsterdam
Built Environment, Assetmanagement

Ik zit in het derde studiejaar van de opleiding Built Environment: Assetmanagement aan de hogeschool van Amsterdam. Op dit moment loop ik stage bij Emerald en ben ik werkzaam in het CEC-gebouw. Tijdens mijn stageperiode zal ik mij bezighouden met diverse bouwkundige projecten onderlijning van Lennard. Daarnaast zal ik met Dave aan de slag gaan om te kijken naar mogelijkheden en eventuele aanpassingen voor de flexibele verhuur en evenementen. Tijdens deze werkzaamheden komen er diverse aspecten aanbod waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen wat goed van pas komt tijdens mijn studie.

DARELL SNIJDERS

Hogeschool van Amsterdam
Built Environment: Asset Management

Tijdens mijn studie Built Environment, uitstroomaccent Assetmanagement, maakte ik mij nogal druk omtrent de tunnelvisie ‘9 tot 5’ mentaliteit van een stage.  Gelukkig is hier in het CEC-gebouw geen spraken van. Het pand is een bruisende en dynamische plek waar constant aandacht van de asset- en verhuurmanager wordt geëist. De verschillende werkzaamheden zijn divers, van zowel het zelf verrichten van werkzaamheden, het inplannen of aansturen van aannemers. Dus de mouwen worden opgestroopt en werk wordt verzet!

SAMEER RAZA

Orion College Zuidoost
Speciaal onderwijs

Mijn naam is Sameer Raza en zit op school bij het Orion College Zuidoost, gevestigd in het Cultureel Educatief Centrum. Sinds een jaar loop ik op de vrijdagen stage bij het CEC en help ik mee met de facilitaire zaken. Zo breng ik de post rond, zet ik koffie of help ik mee de vaatwasser in- en uitruimen. Ik wil later graag bij het CEC komen werken en vind het erg gezellig met mijn collega’s!