50 Jaar Bijlmer.

Bijna 50 jaar geleden betrokken de eerste bewoners van de Bijlmermeer hun nieuwe woning. Dit jubileumjaar wordt  in november gevierd met diverse festiviteiten.

Ganzenhoef vormt het oude centrum van de Bijlmer. En dit maakt daarmee het Cultureel Educatief Centrum bij uitstek de geschikte landingsplek voor de 50 jaar Bijlmerfestiviteiten.

Wij nodigen u uit om deze 50-jaar-Bijlmer festiviteiten gedurende dit feestjaar in het Cultureel Educatief Centrum te programmeren.

Op Reis

Wilt u de Bijlmer beter leren kennen? Geef u dan op voor een echte Bijlmerexperience. De Bijlmerexperience neemt u mee op reis door de Amsterdamse Bijlmermeer. U wordt ondergedompeld in de wijk waar hedendaags zo’n 140 verschillende nationaliteiten wonen, ieder met zjin eigen ‘roots’. Deze roost is goed terug te zien op straat, in de verenigingen, in het eten, de markten en het geloof.

Wij nemen u mee aan de hand van een door u zelf samengesteld programma. Dit programma laat u kennismaken met verschillende culturen, de groene Bijlmer, de oude Bijlmer. Een moskee of tempelbezoek behoort tot de mogelijkheden, of traditionele Surinaamse hoofddoeken vouwen met uitleg over de betekenis achter de wijze van vouwen. 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van de Bijlmerexperience op:

http://www.ilovezuidoost.nl/maak-kennis-met-de-bijlmerexperience